Torre d’en Galmés

post-img

(Imatge treta de Wikipedia sense cap modificació. https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Torre_D%C2%B4en_Galm%C3%A9s.jpg)

Torre d’en Galmés és el poblat més gran de Menorca amb una extensió de 66.240 m2. La seva situació, a la part alta d’un pujol, el fa extremadament adequat per mantenir el control territorial de bona part de la costa sud de l’illa. Cronològicament va perdurar des del període navetiforme (1700-1400 aC), del qual es conserva un hipogeu prop de la zona de recollida d’aigua, fins a l’època romana tardana, encara que també s’han trobat restes de l’època islàmica (segle XII dC).

Consta de una zona pública, on ens trobem amb un recinte amb tres talaiots, que podria haver estat el punt de trobada on la gent del poblat celebraven massivament les seves cerimònies. Aquesta zona està a la part alta del turonell, on a més podrem visitar el recinte de taula amb el capitell caigut i una zona d’habitacions. A la part baixa ens trobem amb una sala hipòstila coberta de lloses sustentades per columnes de tipus mediterrani.

Deixa un comentari

Escriu

Name

Website

N9tians

En aquesta pàgina podreu trobar alguns dels llocs més emblemàtics de Menorca, informació sobre aquests i la seva ubicació dins l’illa. També podreu estar al dia del temps que fa durant la setmana, trobareu un mapa que es pot utilitzar per ubicar-vos a l’illa i veure els diferents pobles i llocs des de l’aire.